Единственият наш сънародник носител на престижната награда е в родния си град Русе за участие в международна конференция. Днес на специална церемония той бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Русе”, а кметът Пламен Стоилов му връчи златна значка „Русе, съобщава "Монитор"

„За мен почетното гражданство е голяма изненада. Не очаквах този „Оскар” да има такъв ефект и отзвук. В същото време съм много горд, че получавам тези отличия, за мен това е отговорност, това ме задължава да ги защитавам оттук нататък”, каза русенецът.

Койлазов обясни, че неговият съдружник Петър Митев не е имал възможност да присъства на конференцията, тъй като работата в тяхната фирма е доста напрегната. В нея в момента работят над 200 души. На младите хора, които са избрали да се развиват в сферата на IT технологиите, Койлазов препоръча да работят усърдно, да се учат и тогава резултатите сами ще дойдат.

Владимир Койлазов ще изнесе доклад на двудневната международна конференция CompSysTech, която започва днес в Русенския университет.