Първият епизод от седми сезон на отличения с награди "Еми" фентъзи сериал "Игра на тронове" беше представен на пищна премиера в концертната зала "Уолт Дисни" в Лос Анджелис, която бе осветена от прожектирани дракони, огън и лед специално за случая, предаде Ройтерс.

Вижте снимки >>

В новият сезон главните герои вече няма какво да губят, след като са пожертвали семействата, децата, невинността, достойнството и дори живота си, в случая на възкръсналия Джон Сноу.

Залогът е голям, тъй като те повеждат епична война, която ще определи кой ще заеме Железния трон и ще управлява Седемте кралства на Вестерос, докато войската от зомбита на Белите бродници напредва към тях, заплашвайки човечеството с унищожение.

Темата за отмъщението е поставена рано в новия епизод, където един от героите заяви "ако един вълк оцелее, овцете не са в безопасност".

Гостите бяха помолени да не разкриват повече детайли от сценария, преди премиерата на епизода по телевизия Ейч Би О в неделя, въпреки че спойлерите вече започнаха да се появяват в интернет.

Актрисата Софи Търнър каза, че героинята й Санса Старк, която се превърна от млада пленничка в стоически водач, трябва да се справи с "новооткрита сила".
"Игра на тронове", създаден по епоса "Песен за огън и лед" на Джордж Р. Р. Мартин, проследява епичната история за това как няколко поколения се опитват да се домогнат до Железния трон. Това е най-гледаният сериал по Ейч Би О, който събра около 25 милиона зрители миналия сезон.

Сагата ще завърши с осми сезон догодина, след което ще бъдат заснети няколко спин-офа.