Певецът Джъстин Бийбър ще трябва да "порасне" още малко и да коригира държанието си, ако иска да пее в Китай. Заради минали прояви на "лошо поведение" канадският поп идол тази година няма да бъде допуснат да в страната в рамките на азиатската част от световното си турне "Purpose", съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

В отговор на запитване от страна на почитатели защо няма дати за концерти на Бийбър в Китай по време на концертната му обиколка в Азия през септември, от Бюрото по култура към кметството на Пекин са отговорили, че на 23-годишния певец е наложена забрана да пее в страната.

Като причина са изтъкнати "проблеми с поведението" на "талантливия, но предизвикващ противоречия млад чуждестранен изпълнител".

"Надяваме се, че Джъстин Бийбър ще порасне на думи и дела, ще подобри поведение си и ще стане певец, наистина обичан от хората", отговарят от службата.

Бийбър изнесе концерт в Китай през 2013 г. По-малко от година по-късно той разгневи китайските фенове и власти, след като публикува снимки от посещението си на храм в Япония, който според Пекин и Сеул е символ на японския милитаризъм през Втората световна война и отдава почит към военни престъпници.