Джани Версаче, в чийто образ се превъплъщава венецуелският секссимвол Едгар Рамирес, изгради империя на лукса. Той бе убит на 50-годишна възраст през юли 1997 г. пред луксозното си имение в Маями бийч от Андрю Кънанан, чиито мотиви остават неясни.

Андрю убил най-малко петима души, преди да сложи край на живота си няколко дни след убийството на известния моден дизайнер.
"Кънанан е имал възможността да прекоси страната и да подбере жертвите си, повечето от които са хомосексуалисти, без да бъде притесняван поради царящата хомофобия по онова време", поясни продуцентът продуцентът Райън Мърфи, цитиран от Франс прес и БТА.

"Сред знаменитостите единствено Елтън Джон бе говорил открито за хомосексуалността си. Версаче бе дал интервю заедно с партньора си и затова бе убит от сериен убиец." Това допълни колегата му Брад Симпсън по време на конференция на телевизия Еф Екс в рамките на семинар на Асоциацията на телевизионните критици.

Ролята на партньора на Версаче се изпълнява от Рики Мартин, а тази на сестра му - от Пенелопе Крус.

"Джани имаше натрапчиво поведение на работното си място, но бе съвсем различен в личния си живот. Той обелваше кората на банан и я оставаше да падне, вземаше душ и оставяше хавлията на земята. Приятелят му Антонио Д'Амико се грижеше за него", разказа Рики Мартин.