Отношението към Камила, втората съпруга на принц Чарлз, която беше негова любовница по време на брака му с лейди Ди, не е по-добро. Само 14 % от анкетираните се надяват да я видят като кралица, когато принц Чарлз наследи майка си Елизабет Втора. 39 % мислят, че след като той стане крал, Камила трябва да получи само титлата принцеса-консорт, а 30 процента - че тя не трябва да има титла.

Вижте снимки на Чарлз и Даяна >>

Заради годишнината от смъртта на принцеса Даяна в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г., бяха излъчени няколко документални филма.

Според Пени Джунър, автор на биография на Камила, британците още не са простили на принц Чарлз провала на брака му с обичаната от тях Даяна, въпреки дейностите му за опазване на околната среда и помощта, която оказва на благотворителни организации.

През 2013 г. 60 % от британците мислеха, че Чарлз е полезен за монархията, при 36 % в наше време. Вече повече от четвърт (27 %) мислят, че той й вреди. Преди четири години процентът на неодобряващите принц Чарлз беше 15.

Анкетата на института You Gov е направена по интернет сред 1614 души, допълват от БТА.