Отговорът е умна солница, пише сайтът Coolest Gadgets. Продуктът SMALT е възхваляван като първата в света интерактивна солница, специално проектирана да превръща традиционното хранене в едно по-различно изживяване.

Умната солница със стилен дизайн е "надарена" със способността да създава невероятна атмосфера, независимо къде е поставена. Това става благодарение на вградено осветление, реагиращо на настроението, и блутут колонки, от които се лее нежна музика.

Стандартната функция на джаджата да ръси сол се изпълнява или ръчно, или чрез контролирани от съпътстващата я апликация жестове - разклащане, пощипване, изсипване.

В добавка към това, благодарение на връзката с интелигентния личен асистент Алекса на компания "Амазон", солницата се превръща в отличен помощник за хората, които съблюдават диета и контролират количеството на приеманата сол.

Създателите на умната джаджа от "Хърб енд Боди" набират средства в платформата Indiegogo за масовото й производство, пишат от БТА. Желаещите да подпомогнат кампанията могат да се сдобият с умната солница срещу сумата от 99 долара.