Ако партньорът или партньорката Ви са израсли като единствени деца в семейството, вероятността да се сдобиете с рога рязко се увеличава, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Допитването сред потребители на сайта за извънбрачни запознанства Illicit Encounters е установило, че мнозинството кръшкачи - 34%, са били единствени деца в семейството.

На второ място по склонност към изневяра се нареждат първородните деца (28%). Следват най-малките (23%). Най-верни се оказват хората, които са били средни деца в семейството.

Сред потребителите на сайта 24% са с доведени братя и сестри.
"Резултатите от проучването показват, че семейната история влияе върху бъдещото поведение в любовта. Известно е, че детството на единствените потомци често е самотно и това може да се отрази върху бъдещите им връзки. Ако партньорите им работят дълго или пътуват често, те могат отново да почувстват някогашната самота и до потърсят утеха извън брачното ложе. На другия полюс са средните деца в семейството, които са израснали обсипвани с любов както от родителите, така и от братята или сестрите си. Веднъж пораснали, те нямат толкова силна потребност от привързаност, не реагират по същия начин на краткосрочната самота и не са склонни да търсят извънбрачни афери", казва говорителят на сайта Крисчън Грант.