Утре тя ще се качи на сцената на парижката зала "Олимпия", преди да тръгне на турне.

През 2015 г. именно в "Олимпия" Вартан отпразнува 50-годишната си кариера и 70-ия си рожден ден. Митичната зала я направи звезда през 1961 г., когато тя взе участие в концерт на Жилбер Беко, като изпълни песента "Panne d'essence". Навремето Силви Вартан записала песента, за да достави удоволствие на брат си Еди.

"Той ме накара да вляза в звукозаписно студио. Изобщо не се бях посветила на песента. От 6-годишната си възраст мечтаех да стана актриса", доверява Силви.

Утре и в събота тя ще изнесе концерти в "Олимпия", преди да продължи турнето си с шоу в Лион на 23 септември. 73-годишната певица обещава да възроди спомените от 60-те години на миналия век, когато се появи стилът йе-йе.

"Става въпрос за забележителна епоха, която не е имала свой по-късен еквивалент. Това бе началото на социална революция. Това бяха щастливи времена - не се правеха планове за кариера. Светът не бе толкова луд и това се чувстваше в музиката. Днес музиката е като света - в нея прозира жестокост, мрачна е и е по-малко мелодична. По онова време се привилегироваше музиката, текстът не бе от особено значение. Важен бе единствено ритъмът", каза Вартан.

Първата част от новото й шоу включва хитове от 60-те, а втората - песни от 80-те до наши дни.