Средствата, които по принцип се отделят за букети, ще отидат за благородна кауза.

Парите ще бъдат заделени за 7-годишния Божидар, който има нужда от животоспасяващо лечение.

Затова на първия учебен ден първокласниците в училището издигнаха хартиени слънца.

"Освен, че съм изключително благодарна на факта, че мога да дам такъв невероятен урок за дъщеря ми. Смятам, че едно цвете, което ще отиде в контейнера, няма свърши никаква работа, а пък тази помощ ще даде надежда на едно дете"
, каза Магдалена - майката на 7-годишната Ирина пред bTV.

Ученици от Руската гимназия "Васил Левски" в Бургас също подеха подобна инициатива "Доброто винаги намира кауза" в подкрепа на техни съученици с хронични заболявания.

Надежда за болни деца вместо цветя за учителите и в Хасково

Всички училища в града участват в благотворителна кампания, която да подпомогне деца в нужда. Така на първия учебен ден тази година цветята бяха много по-малко, но всички искаха да подарят надежда.

340 кутии са поставени в училищата в целия град. В тях учениците и родителите пуснаха пари за лечението на четири деца от града с тежки заболявания.

Над 700 хил. ученици се връщат в класните стаи днес >>>

Заедно с тях учебната година започват около 60 хиляди преподаватели.

Просветният министър Красимир Вълчев удари първия звънец в обновеното Основно училище "Никола Вапцаров" в оряховското село Селановци. Ремонтът е извършен със средства, отпуснати от министерството по проект на Общината „Въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност”.

Книга с история на училище подариха деца на министър Вълчев и му показаха препис на "История Славянобългарска", направен от 100 възпитаници на школото по повод 100-годишнината му. В първия учебен ден 415 деца прекрачиха прага на училището.

На добър час ученици и родители! >>>