Tози понеделник се проведоха първите елиминации във VIP Brother. Зрителите определиха от шоуто да си тръгне певицата Влади, но Биг Брадър имаше други планове за нея.

Вижте Мария във VIP Brother >>

Преди това четирите номинирани дами - пеещите близначки Алекс и Влади, и колежките им Мария и Сашка Васева, трябваше да изпълнят мисии за благотворителна кауза. Мария обаче отказа да участва, чувайки, че за играта трябва да си върти ханша, а сумата, която ще бъде дарена от нейно име е 500 лв. Тя обяви, че няма да приеме предизвикателството, защото не иска дъщеря й да я вижда в подобни предизвикателства и предложи да се откупи от мисията, предоставяйки за благотворителност много повече пари - 3000 лв.

Водещият Ники Кънчев бе поставен в безизходица и нямаше друг избор, освен да приеме условията на певицата. Все пак това стана пред многобройните зрители на предаването, а да се откаже подобна сума за благотворителност само за да се защитят правилата в шоуто, не би направило добро впечатление.

От своя страна, Сашка Васева също пожела да дари 3000 лв. и да не участва в мисията.

Изгонената от зрителите Влади бе вкарана в отделно помещение, далеч от съквартирантите. Певицата получи познатата от сезон 3 на Big Brother мисия на Тризначките Вяра, Надежда и Любов, които трябваше да разменят местата си, заблуждавайки съквартирантите. Ако Влади успее да се престори успешно пред другите на сестра си Алекс, двете ще имат имунитет на следващите елиминации.