По време на първия дуел за елиминации в третия сезон на „Фермата” актьорът Иван Ласкин обяви решението си да напусне шоуто. Още на следващия ден, понеделник, водещият Иван Христов представи на фермерите новия участник Михаил, който влиза на мястото на Ласкин.

Мишо е роден в Сливен и е бивш емигрант. Завръща се в родината си, след като осъзнава, че само в България може да се чувства добре.

Той е познат на зрителите от участието на съпругата му в първия сезон  на „Фермата” - рускинята Альона. За да има шанс участниците да го опознаят и да се вгради в колектива, Михаил получи имунитет от ратайство и дуел за първата седмица. Женската част  от колектива обаче не беше никак впечатлена от заявките, които той направи с обръщението си към участниците: „Без ядене не мога. Ставам много нервен. Кухнята трябва да е на ниво. Това е към дамите.”

В прощалното си писмо към фермерите загубилият първия дуел Тома посочи чеченката Марина за фермер на седмицата. Тя прие задачата изключително отговорно, но с огромно притеснение. Владо Николов се притече на помощ на новата господарка със съвети и организация на работата, а на останалите играчи им се наложи да се подчиняват на строгите правила във „Фермата”.