Публиката посрещна с ентусиазъм новите творения на Карл Лагерфелд и Силвия Фенди. Кая Гербер откри шоуто, а след нея дефилираха Бела и Джиджи Хадид, както и Кендъл Дженър.

Вижте снимки >>

Колекцията се основава на две противоположни теми – италианския футуризъм и мечтата за тропиците. За първата отговаряха силуетите ниски рамене, акцент върху талията, великолепни поли; за втората – цветовете: морско синьо, пясъчно и прозрачни сенки като наситени смарагди, пишат от inlife.bg.

В моделите се забелязва богато разнообразие от райета – вертикални, хоризонтални и по диагонал за по-тънка талия. Пропорциите са изчислени перфектно от Лагерфелд и Фенди.

В колекцията е активно използван денимът, летящият шифон (лек като океански бриз), както и кожата, трансформираща манекенките в атрактивни амазонки на подиума.

Чантите!

Този сезон те очароват с широки разглобяеми дръжки, кожени панделки и висулки, бродерии върху кожата. Силвия Фенди, която ръководи направлението с аксесоарите на марката, има нов фаворит – чантата Mon Trésor, изпълнена в характерна форма от екзотична кожа.