Тоалетите във всички цветове на дъгата, бродерии, блясък и шифон с корони на главите или червени рози в косите, моделите на Долче и Габана отново грабнаха публиката с разнообразие.

Вижте снимки >>

Моделите откриха шоуто, позирайки на сцената, облечени в черно, а декорът бе от движещи се карти за игра. Всичко това под звуците на операта на Пиетро Маскани "Селска чест".

Но това бе в тотален контраст с цялата колекция, която включва много цветни дизайни с всички характерни черти на марката - изобилие от дантели, скъпоценни камъни, цветя, пайети, злато, бродерия, както и препратки към Сицилия и нейните традиции, култура и храна.

Темата на шоуто, което се състоя в бившо кино, бе Дама Купа, но тя бе променяна от аксесоари със зеленчукови принтове и форми. Моделите носеха дълги рокли с щампи на зелен фасул и зеле, морковени шапки и блестящи обеци във формата на патладжани. Един от тоалетите пък бе с известния сицилиански десерт каноли.

Но накрая всички модели се появиха в съвсем семпло облекло, като носеха черно бельо, като символ на любовта, а не на притежанието.