Актьорът се срещна с екипа на dir.bg, за да разкаже повече за проекта:

Филмът има амбицията да разкаже на зрителите за българската мечта, да вдъхнови българите, че си струва да живеят и работят в родината си?


Ако успеем с филма поне 5 човека да върнем от чужбина в България, да ги убедим, че това има смисъл, значи сме си свършили работата. Наскоро разбрах, че двама мои близки хора от миналото заминават да живеят в чужбина. Факт е, че 2.5 млн. българи живеят в чужбина. А уж живеем в мирно време, то вече не знаем какво е мирно време и какво е война, но... Няма война, в която България да е губила толкова хора. Много от нашите българи не искат да работят по местата, където са отраснали.

Веселине, заведе гостите се в "Черешката на тортата" в един райски кът, където се зареждаш за живот. Разкажи малко повече - какво му е специалното на това място за теб?

Това е село Скобелево до Павел Баня, на 20 км преди Казанлък, като идваш от София, в полите на Стара планина. Поканих гостите си в Етнографски комплекс "Дамасцена". Кръстен е на маслодайния сорт рози, който много отдавна е привнесен от Дамаск по нашите земи, защото тук почвата и климатът са много благоприятни за тях. Това е различно място. Чисто емоционално съм обвързан с него.

Вижте цялото интервюто в Impressio >>