Роботизираната машина "Ефи" се справя с ризи, блузи, панталони, дори бельо, като суши и глади едновременно 12 дрехи, съобщава БТА.

Тя прилича на шкаф с размери 120 х 80 х 40 см. Дрехите се поставят в нея на закачалки и се оставят, за да има възможност "Ефи" да свърши работата. По желание може да бъде добавена и ароматна капсула. Роботът може да предупреждава с апликация по телефона, когато всичко е изгладено.

Изобретателите Рохан Камдар и Тревър Кърт, които са на по 27 години, вече имат напълно функциониращ прототип, като работната версия ще е готова през пролетта на 2018 г. Предвижданата цена е 699 британски лири (925 щатски долара).

Рохан Камдар обясни, че е мислел за себе си, създавайки машината. До неотдавна дрехите му е гладила майка му, но вече не може и да си помисли да накара съпругата си да прави това, защото тя е лекарка и ангажиментите ѝ са много.

Можете да бъдете също толкова и ефективни обаче, ако използвате правилната ютия. В днешно време съществуват варианти с парогенератори, които ще ви превърнат в инстински виртуоз в гладенето.