Резултатите от проучване показват, че склонността към забежки най-често се проявява след раждането на първото дете, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Допитването, направено във Великобритания, е обхванало 1000 потребители на сайта за извънбрачни запознанства Illicit Encounters. Внушителните 70 процента от кръшкачите са признали, че са сложили рога на половинките си след появата на бял свят на първото им отроче.

Тридесет и пет процента от анкетираните прелюбодейци са разкрили, че са потърсили ласки извън брачното ложе през първите 12 месеца след раждането на първото им дете. Двадесет и осем процента са сторили това в рамките на две години след появата му на бял свят, а 10 процента - още през първите шест месеца.

Мнозинството кръшкачи твърдят, че са били подтикнати към изневяра след раждането на първата си рожба, защото вниманието на половинките им е било погълнато изцяло от новото попълнение в семейството, и са се чувствали пренебрегнати и лишени от обич.

Около една трета от участниците в допитването споделят, че недоспиването след появата на бебето се е отразило неблагоприятно върху сексуалния им живот и това ги е подтикнало да търсят интимност навън.