През изминалите няколко сезона Мила Георгиева се изявява като солист със Симфоничния оркестър на Радио Щутгарт под диригентството на Андрей Борейко и участва в турне във Франция с Orchestre National des pays de la Loire под диригентството на Йоел Леви. Изнася концерти в Токио с Новата японска филхармония, има изяви с академичния оркестър "Санта Чечилия" в Италия, осъществява турне в Япония с камерен ансамбъл "Софийски солисти". Участвала е в цикъла "Концертмайсторите" ("Кантус Фирмус") като солист на Оркестъра на Класик ФМ радио в зала "България".

Със съпруга си Александър Найденов живеят в Лондон. Имат двама сина - Джордж (р. 2006 г.) и Томас (р. 2015 г.), и дъщеря Ани (р. 2009 г.).

Мила Георгиева пристига в София за предстоящия концерт на 25 октомври  в зала "България", където ще бъде солист на Оркестъра на Класик ФМ радио  заедно с полския цигулар и диригент Радослав Шулц.

- Намирам Ви в Лондон, където живеете, но всъщност работите в Щутгарт. Вие пътувате непрекъснато. Къде е за Вас "У дома"?


- Труден въпрос.. (Смее се.) Много труден въпрос, защото естествено се чувствам българка и винаги обичам да се връщам в България. Родителите ми са в България, но аз много отдавна съм напуснала страната. Доста години живях в Америка. Може би в момента мога да кажа, че "У дома" е там, където е моето семейство и децата ми (Лондон). Живяла съм в много страни, приемайки тяхната култура и е трудно да избера само една от тях. Чувствам се много добре и в Германия. В Щутгарт, където работя, също е като част от дома, защото имам много хубав апартамент. Когато идвам в България - също.

Вижте цялото интервю тук >>