Заместник-президентът на групировката "Конде Наст Интернешънъл", която издава няколко списания от ранга на Vogue и Vanity Fair, е поискал от ръководството им в различните държави, където те излизат, да не работят повече с Тери Ричардсън.

Представителка на Тери Ричардсън в Ню Йорк каза, че той е разочарован от решението, защото "вече е отговорил на тези стари истории". Тя подчерта, че "работата му е сексуално експлицитна и затова професионалните му взаимодействия са сексуално експлицитни, но всички снимани са го направили доброволно".

Тери Ричардсън работи от 20 години като моден фотограф. Той е автор на рекламни кампании на "Ив Сен Лоран", Марк Джейкъбс, Том Форд, както и на клипа "Wrecking Ball" на Майли Сайръс. Снимал е и Барак Обама, преди да стане президент.

Статия за Тери Ричардсън и оплакванията на манекенки от поведението му публикува в. "Сънди Таймс". В нея той е наречен "Харви Уайнстийн на модата".

Миналата седмица манекенката Камерън Ръсъл прикани колежките си да споделят преживяните сексуални посегателства на страницата й в Инстаграм. Последваха разкази от стотина потърпевши, като някои споменават фотографа.
"Конде Наст" издава също списанията GQ и Glamour.