Д-р Денкова: Досрамя ме от изкуствените лица във VIP Brother

stat 13:19  |  10 ноември 2017 / Всички / Здраве и красота / Редактор: Нели Делчева /  
Д-р Радина Денкова Д-р Радина Денкова
Сн.: EVA

Какво накара един лекар по естетична медицина да се възмути от това, което се предлага за красиво в нашето общество?
Преди време д-р Радина Денкова написа пост във Фейсбук. Изрази позицията си за съвременните стандарти и тенденции, които се налагат чрез корекциите, които популярните лица у нас си правят. Повод за това стана участието на няколко дами във VIP Brother. В част от публикацията си д-р Денкова казва:

"Попадам на едни момичета, четири на брой. Честно да ви кажа, досрамя ме. Досрамя ме, защото те са средна извадка на лицата, които показват донякъде и моята професия. Досрамя ме, защото и в четирите не видях нито естетика, нито пропорции, нито симетрия, нито ... добър вкус. Много е жалко и ми е мъчно, че естетичната медицина се представя по този начин - вулгарно, разкривено и пошло."

В интервю за списание EVA д-р Денкова обяснява реакцията и каква е отговорността на лекаря към обществото в налагането на стандартите за красота и успех.

"Проблемът е, че чрез екрана момичета с променени лица определят лъжлив стандарт. Младото поколение ги гледа и преценява, че за да успее, трябва да изглежда като тях", казва медикът.

"Не акцентирах върху отделни лица, а говорех за обобщен образ. По-важното е защо ние като колеги и лекари го допускаме. Трябва да носим някаква отговорност за пациентите си. При мен са идвали много хора с различни желания и голяма част от тях съм връщала. Не мисля, че мога да променя хората от гилдията с един пост. Но можем да се замислим. Истината е, че и аз съм част от това общество и всички носим вина", подчертава д-р Денкова.

Част от проблема се корени и в това, че некомпетентни и неквалифицирани хора поставят филъри, което води до разкривените лица, според лекарят. Тя допълва, че в работата си се придържа към златното сечение, но не само: "Понякога ние помагаме в създаването на хармония в едно лице, но често това, което не е симетрично, е по-красиво и интересно. Смятам, че моята работа е изкуство, и не бих искала да я принизявам само до изкарване на пари."

Д-р Денкова коментира и последните тенденции в естетичната медица в световен мащаб: "Естественото, натуралното, свежестта, по-малко умора на лицето, младежки вид, без натрапване. Не трябва да видоизменяме лицето, а само да подсилим естествената му красота."


Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Ракът на Джулия Луис-Драйфус спря сериала ”Вице”
  • Вижте Диляна Попова като малка
  • Кристиан Костов ще пее на ”Мис свят” в Китай
  • Мегз отслабна с 8 кг
  • Откриха ”Киномания” с ”Безкрайната градина”
  • Джейсън Момоа показа мускули в Men's Health
  • Бившата на Берлускони му връща 60 милиона евро
  • Ивайло Захариев тренира с Джокович

Акценти


Джейсън Момоа показа мускули в Men's Health
Екзотичният хаваец споделя за мъжките си играчки, животът на баща и детството.

Заведения


Ресторант Modera

Обзаведен по всички правила на фън-шуй практиката за добра хармон ...

Piece of Paradise - bar & dinner

Стил и класа от последно поколение намира всеки в новото райско м ...

Зодиак