Д-р Денкова: Досрамя ме от изкуствените лица във VIP Brother

stat 13:19  |  10 ноември 2017 / Всички / Здраве и красота / Редактор: Нели Делчева /  
Д-р Радина Денкова Д-р Радина Денкова
Сн.: EVA

Какво накара един лекар по естетична медицина да се възмути от това, което се предлага за красиво в нашето общество?
Преди време д-р Радина Денкова написа пост във Фейсбук. Изрази позицията си за съвременните стандарти и тенденции, които се налагат чрез корекциите, които популярните лица у нас си правят. Повод за това стана участието на няколко дами във VIP Brother. В част от публикацията си д-р Денкова казва:

"Попадам на едни момичета, четири на брой. Честно да ви кажа, досрамя ме. Досрамя ме, защото те са средна извадка на лицата, които показват донякъде и моята професия. Досрамя ме, защото и в четирите не видях нито естетика, нито пропорции, нито симетрия, нито ... добър вкус. Много е жалко и ми е мъчно, че естетичната медицина се представя по този начин - вулгарно, разкривено и пошло."

В интервю за списание EVA д-р Денкова обяснява реакцията и каква е отговорността на лекаря към обществото в налагането на стандартите за красота и успех.

"Проблемът е, че чрез екрана момичета с променени лица определят лъжлив стандарт. Младото поколение ги гледа и преценява, че за да успее, трябва да изглежда като тях", казва медикът.

"Не акцентирах върху отделни лица, а говорех за обобщен образ. По-важното е защо ние като колеги и лекари го допускаме. Трябва да носим някаква отговорност за пациентите си. При мен са идвали много хора с различни желания и голяма част от тях съм връщала. Не мисля, че мога да променя хората от гилдията с един пост. Но можем да се замислим. Истината е, че и аз съм част от това общество и всички носим вина", подчертава д-р Денкова.

Част от проблема се корени и в това, че некомпетентни и неквалифицирани хора поставят филъри, което води до разкривените лица, според лекарят. Тя допълва, че в работата си се придържа към златното сечение, но не само: "Понякога ние помагаме в създаването на хармония в едно лице, но често това, което не е симетрично, е по-красиво и интересно. Смятам, че моята работа е изкуство, и не бих искала да я принизявам само до изкарване на пари."

Д-р Денкова коментира и последните тенденции в естетичната медица в световен мащаб: "Естественото, натуралното, свежестта, по-малко умора на лицето, младежки вид, без натрапване. Не трябва да видоизменяме лицето, а само да подсилим естествената му красота."


Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Журналистка обвини Майкъл Дъглас в сексуален тормоз
  • Принц Уилям почти обръсна главата си
  • Кембъл и Мос на подиума за Louis Vuitton в Париж
  • Меган не отстъпва на Кейт по стил
  • Нора Шопова: Мога да се омъжа за президент
  • ”Мис България” 2017 заплаши със съд
  • Доли Партън задмина Елвис
  • Уди Алън отново отрече обвиненията на Дилън Фароу

Акценти


Кембъл и Мос на подиума за Louis Vuitton в Париж
Манекенките-легенди Кейт Мос и Наоми Кембъл се появиха на подиума за ревюто на "Луи Вюитон" в Париж.

Заведения


Ресторант Ботаника

Напълно реновирания ресторант Ботаника, разположен в спокойна и к ...

Rock it

Създаден през 2011 година, рок бар RockIT се превръща в едно от н ...

Зодиак