Участниците в експериментите оценили различни мезета и вина поотделно, а след това и в комбинация. От събраните данни учените успели да предскажат предпочитанията и личните характеристики на любителите на гроздовия елексир.

Тези, които са благи по характер, са много придирчиви към вината и към останалите неща в живота. Те харесват сладкото, светло и не много тръпчиво вино. 70 % от хората, спадащи към тази категория, са жени. Те също обичат соленото и газираната вода.

Хиперчувствителните хора също са придирчиви, но винаги са отворени да експериментират с нови вина. Но само при условие, че им се предлага натурален продукт. Тази категория обича да се оплаква от силния звук на телевизора и от температурата в помещението.

Чувствителните хора - те са гъвкави и си падат малко авантюристи. По правило са свободолюбиви и сурови във всекидневието. Обичат тънките бели вина.

Толерантните хора, които са решителни и праволинейни, обичат белите и наситените червени вина. Фенове са също на силното кафе и на сирената.