"Аз съм българин. Имам български паспорт, състезавам се за България, играя под български флаг. Гордея съм, че съм българин. Изобщо не се срамувам от това или от някое от местата по света, на които съм живял", заяви най-добрият български тенисист, след като получи интересен журналистически въпрос.

Вижте снимки на Гришо >>

"Вие сте българин, роден сте в Хасково, но живеете в Париж, регистриран сте в Монте Карло, имахте приятелка рускиня. Мислите ли за себе си като за гражданин на света?",
обърна се репортерът към Григор Димитров.

"Споменахте само една приятелка. О, човече...", отвърна Димитров през смях и продължи: "А и пропуснахте  другите страни, в които съм живял. Ясно е, че мястото ми в ранглистата е моя цел. Искам да завърша в топ 10 тази година. Всичко се развива по-добре от очакваното и го оценявам. Мисля за мача ми в петък, всеки мач е важен за мен и искам да съм подготвен."

"Начинът на живот на тенисиста може да тръгне в толкова много посоки. Някой ден ще разкажа за това. Но сега се наслаждавам на един от най-добрите ми сезони и съм щастлив", сподели откровено Димитров.

"Най-важното за всеки е да намери своя баланс и своя собствен начин за себе си, да следва мечтите и целите си. Когато откриеш това, защо да променяш нещо?", попита риторично Гришо.

"Не мисля, че в момента жертвам нещо в живота си",
завърши отговора си той.