Актьорството далеч не е единствената страст на 38-годишния хаваец. Той притежава един от култовите модели китари, на който е свирил и китаристът на Led Zeppelin Джими Пейдж - Гибсън Лес Пол.

Вижте снимките от фотосесията >>

"Има само стотина от тези в целия свят. Аз имам номер 9", споделя Момоа за подаръка, който си е направил по случай ролята в Aquaman.

Казах на жена ми: "Една жена, много играчки!"

Съпругата на Момоа, актрисата Лиза Боне, и двете им деца, които са на 8 и 10 години, наскоро се завърнаха в дома си в Калифорния, след като прекараха два месеца и половина в Голд Коуст.

"Наистина не мога да ви кажа какво по дяволите правех, преди да имам деца. Просто се прецаквах, губех си времето .Мисля, че бях безразсъден и неконтролируем. Сега съм много по-фокусиран. Вероятно обичам и се грижа повече за себе си."

Според Момоа той има само още 5 лета с децата си, преди да дойде момента, в който той вече няма да е един от най-важните хора в живота им. "Когато бях на 15, вече бях напуснал дома", казва той. "А сега съм просто Татко".

Той е израснал в Норуолк, Айова. Джейсън е единственото дете на самотната майка Кони. Вуйчото на Момоа - Крейг, е бил най-важния мъж в живота му. "Той беше нещо като бащата, с когото пораснах, защото баща ми беше в Хавай", споделя Момоа. "Крейг бе най-невероятният мъж. Той се грижеше за семейството, беше мил, силен и наистина забавен. Той определено бе мъжът, който ми служеше за пример."