На второ място е мексиканката Андреа Мезе, а трета – британката Стефани Хил.

Вижте снимки >>


Победителката получи короната си от миналогодишната носителка – пуерториканката Стефани дел Валде.

На второ място е мексиканката Андреа Мезе, а трета – британката Стефани Хил.

Заключителната част на шоуто „Мис Свят" 2017 се състоеше от 15 компонента. Участничките първо имаха групово изпълнение, а след това последователно се представиха състезателките от Азия, Африка, Северна, Южна Америка и Европа, съобщи NOVA.

Ключовият епизод от съревнованието започна с музикално-танцово изпълнение, наречено „I Am A Woman”.

По време на 10-тата част от заключителния етап бяха обявени 10 кандидатки за короната – от Русия, Великобритания, Индонезия, Индия, Кения, Мексико, Корея, Франция, Южна Африка и Ямайка.

От тях в 13-тата част останаха само пет – британка, индийка, кенийка, мексиканка и французойка.

В 15-тия етап бяха обявени имената на финалистките, класирани на трето, второ и първо място.

Представителката на България Вероника Стефанова публикува в профила си във фейсбук две селфита с "Мис Свят" 2017 - Мануши Чхилар, като я поздравява и нарича себе си "твоята кукла Барби". Явно става дума за шега между двете участнички, които са се сближили по верме на конкурса, започнал още на 20 октомври на китайския остров Хайнан. За участие пристигнаха момичета от 118 държави на възраст от 18 до 26 години.

Вероника публикува и кадър с българската звезда от "Евровизия" - Кристиан Костов, който имаше изява пред световна публика, Стефанова написа: "С Крис представихме България Достойно! Благодаря на всички,които бяхте до мен! Тази вечер беше невероятна. Родителите ми,организацията ми,всички мои близки и всички,които ме подкрепяха се гордеят с и това е най-голямата победа!"

Тя сподели и каква са плановете и в най-близко бъдеще: "Идвам си за няколко часа до България и отлитам за Доминикана ,там ще участвам в популярно реалити шоу!"