Важните антиоксиданти са витамините A, C и Е, както и селенът.

Холандски учени анализираха ефекта на антиоксидантите върху осем жени със заболяването. Участничките приемаха 20 грама антиоксиданти всеки ден в продължение на 10 седмици. Специалистите записваха симптомите им. Болката в ставите и възпалението бяха анализирани също и през следващите четири седмици, съобщава БТА.

Подуването и болката "значително намалели" след първоначалния период от 10 седмици, твърдят експертите. Общото здравословно състояние на пациентите също се подобрило. Симптомите се засилили през следващите четири седмици.

Богати на антиоксиданти са също канелата, риганът, чесънът, червеният пипер "Кайен" и зеленият чай.

"Стремете се да консумирате два до три пъти тези подправки в храната или чай всеки ден", съветва доктор Джош Акс от екипа.