Тази вечер на дуел излязоха двете блондинки - младата вдовица Виолета и чеченката Марина. За чеченката това е първи дуел във формата, досега тя успяваше да се опази, но 13-ият дуел в риалитито се оказа фатален за Марина.

Вижте снимки >>

Виолета призна, че конкурентката ѝ е разпределила перфектно точките си. Дамата, която победи тази вечер, получава имунитет за извънредния дуел, който ще бъде излъчен в понеделник.

Виолета се радваше на по-стабилна подкрепа от страна на останалите участници - за нея викаха Валерия, Елена, Калоян и Яни, докато Марина бе подкрепена само от Станислав и Алек.

В крайна сметка Виолета успя да спечели дуела и се сдоби с имунитет за следващия извънреден дуел.

Преди да напусне формата Марина получи специална задача да определи "служебен" фермер, който ще бъде една идея по-близо до финала, а и ще може да посочи участниците в последния дуел.

В първата състезателна игра Виолета не остана доволна от себе си и завърши с време от 7:53 мин. Въпреки това в първата част, която бе стрелба с прашка, младата вдовица се справи много по-успешно от чеченката. Марина завърши за 16:03 мин и първата точка отиде младата Виолета.

Втората битка бе върху въпроси от алманаха.

На първия въпрос и двете дами отговориха правилно.
На втория - Виолета, въпреки че е българка, бе по-далеч от верния отговор, а той бе за средната надморска височина на България.
С отговора на третия въпрос - Марина поведе с точка, а той бе кои са първите български граждани, наградени с орден "Стара планина" за постижения в спорта. И това бе Националният отбор по футбол от 1994 г.
На четвърти въпрос и двете отговориха правилно.
На пети въпрос - също.
На следващия въпрос, който бе свързан с дебюта на български спортисти на Зимна олимпиада. И отговорът бе през 1936 г. И двете отговориха грешно.
"От какво умира хан Крум?" бе следващият въпрос и тук отново правилно отговори Марина - "от сърдечен удар".
В тази игра Марина спечели с 5:3 и поведе с точка във временното класиране.

Третата игра бе за бързина

Която първа издои от кравата Петя 1,5 кг мляко, продължава първа напред. При първата проба Виолета бе издоила над 1 кг, а Марина над 600 гр. Въпреки че беше напрегната битка, Марина приключи първа и премина през следващата фаза.

След това двете трябваше да цепят напречно разположени дървета, от които трябваше да измъкнат по един ринг. Марина завърши първа с първото дърво и се прехвърли бързо нататък. Но при второто ситуацията бе много оспорвана и Виолета завърши първа.

Тя специално поздрави Иван Гинчев, който напусна "Фермата", защото той я е учил да сече и ѝ е казвал никога да не се отказва.

Четвъртата игра бе за издръжливост

Двете бяха натоварени с торби с пясък. На първото слагане на тежести Марина малко се поразклати, а състезателките трябваше да държат по 45-6 кг. След това бяха добавени по още 20 кг, с което двете дами трябваше да устоят под тежестта на 65 кг. , след което им добавиха по още 5 кг от всяка страна.
Двете трябваше да понесат още по-голяма тежест, която достигна до 80 кг всяка. Яни окуражаваше Виолета със силни думи и ѝ обеща масаж.
След това бяха добавени по още 2,5 кг от всяка страна.

Марина не издържа и пусна лоста с тежестите, с което Виолета спечели четвъртата игра и поведе с още 4 точки.

След края на дуела победителката и нейните приятели се отдадоха на парти и развлечения с текила с портокал и канела.