Вчера стана ясно, че прокуратурата се е заела с проверка дали няма закононарушения в провеждането на конкурса "Мис България" 2017. Оказа се, че сигналът е бил подаден от евродепутата Николай Бареков.

Държавното обвинение изискало от организаторката на конкурса Ирина Папазова всички документи, изготвени във връзка с провеждането на конкурса.

Вижте документите >>

Заместник-главният прокурор Ася Петрова гостува в студиото на "Здравей, България". Водещият поде темата за конкурса:

"Чудим се да се смеем ли или да сме сериозни. Наистина ли прокуратурата проверява "Мис България" Тамара Георгиева – как е избрана? Има ли прокурорска проверка по случая или това е някаква шега, която ви прави смешни?"

Ася Петрова отговори:

"Наистина има депозиран сигнал в прокуратурата. Във Върховна касационна прокуратура сигналът е депозиран от Николай Бареков. Знаете, че всеки сигнал следва да бъде подложен на внимателна проверка по отношение на основателността на твърденията, изложени в него. Това е, което бих могла да кажа по случая."

Сигналът във връзка с нередности по провеждането на конкурса е приет и се очаква прокуратурата да излезе със становище. Остава въпросът какъв интерес има Николай Бареков от тези действия.

Той коментира пред "Клуб Z", че мотивът му да подаде сигнала e "отвращение". За Бареков последната истинска "Мис България" е Нанси Карабойчева.