Лентата е едно завръщане към корените и събужда сюжетни линии и емоции, които напомнят за приключенията на принцеса Лея, Люк Скайуокър и Хан Соло в епизоди IV, V и VI.

Звездите на сагата Марк Хамил (Люк) и Кари Фишър (Лея) предават щафетата на ярките, нови главни персонажи, които пак са трима - Рей, Фин и По. Техните съдби отново са преплетени в объркващи лични отношения и разкъсваща страст - и към доброто, и към злото. Странното чувство за хумор и комичните ситуации с фантастични създания също напомнят повече на продукциите, снимани преди 90-те.

Както подобава на сагата, новият филм изглежда величествено на екран през целите си 2 часа и 30 минути. Веднага правят впечатление красивата операторска работа и изпипаният до детайли монтаж, който може да ви накара и да се засмеете, и да заплачете (може би от радост). А режисурата на Райън Джонсън, който не може да се похвали с много касови продукции в миналото, извежда актьорите до неподозирани постижения. Все пак той е написал и заплетения сценарий.

"Последните джедаи" надгражда богатата многопластовост на персонажите от "Силата се пробужда".

Актьорът Адам Драйвър напълно се слива с Кайло Рен и използва всички възможни измерения на гласа и тялото си, за да покаже колко силно е разяждан отвътре. Но в новия филм откриваме още нещо. Това лошо момче е адски секси!

Оскар Айзък (По), въпреки изявеното си театрално излъчване, идеално се вписва сред новите главни герои на сагата.

Най-интересните роли във филма са за Лора Дърн и, естествено, за Бенисио дел Торо (Ще усетите, че се задава, още преди да са показали лицето му.). Със сигурност не трябва да пропускате появата на техните герои, които до последно карат зрителя да се чуди в каква посока ще тласнат събитията.

Дори и да не сте фенове на "Междузвездни войни", тази част си заслужава гледането, тъй като е един от най-добрите филми за 2017 г. А и един въпрос продължава да виси във въздуха. Това ли е краят на джедаите?

Вижте кадри от филма >>