Дамите се бяха решили основно в едноцветни рокли, като най-впечатляваща бе Гал Гадот с асиметричното си деколте на жълтата си рокля, която подчертаваше стройната ѝ фигура.

Вижте тоалетите >>


Салма Хайек пък бе избрала зелена рокля, с която приличаше на принцеса от филмите на Дисни. С голи рамене и корсетна горна част, роклята бе разделна с контрастна панделка в талията, а надолу се спускаше свободно плисе.

Холи Хънтър бе в стилен бял тоалет по тялото.

Типичните за вечерни събития черни рокли също бяха много застъпени, като впечатление правеше изборът на Джесика Частейн и гащеризона на Елизабет Чембърс.

Певицата Мери Джей Блайдж бе в дантелена рокля в електриковосветлосиньо с буфан ръкав и затворено деколте с панделка.

Най-фрапираща обаче се оказа познатата от сериала "Стъпка по стъпка" Сюзън Сомърс, тя носеше много къса лъскава рокля с тигров принт.

Сърша Ронан пък носеше асиметрична рокля в странната комбинация от оранжево и розово, която освен че се набиваше на очи, не подхождаше особено на изрусената ѝ коса.

Дамите на фестивала заеха и своята обществена позиция, като обърнаха внимание на скандала със сексуалния тормоз, който разтресе Холивуд.

"Аз съм една от тези жени. Да ви кажа, не ми се говори за това и не съм го правила, но съм солидарна с останалите. Искам да ги защитя" - каза певицата Мери Джей Блайдж.

"Мисля, че се усеща сила и тя може да бъде почувствана, когато хората летят във формация, когато са заедно, когато действат като един" - каза Холи Хънтър.