Днес е Денят на разводите

stat 15:41  |  8 януари 2018 / Всички / Любов и секс / Редактор: Нели Делчева /  
Част от участниците в допитването споделят, че липсата на интимност внася сериозно напрежение в отношенията им с брачния партньо Част от участниците в допитването споделят, че липсата на интимност внася сериозно напрежение в отношенията им с брачния партньо
Сн.: Shutterstock

Първият работен понеделник от новата година е наричан от адвокатите Ден на разводите, тъй като тогава се подават най-много молби за разтрогване на брака.
Допитване, направено във Великобритания сред близо 2100 души по поръчка на адвокатската кантора "Слейтър и Гордън" показва, че 22 процента от участниците са обмисляли идеята за развод.

Най-честите причини за напрежение между семейните двойки и последвало решение за разтрогване на брака са изневяра, финансови проблеми, липса на интимност и внимание.

"Хората, които се свързват с нас, от месеци и дори от години обмислят идеята за развод, но много често мисълта, че ще разстроят близките си, както и че ще останат сами и финансово затруднени, ги кара да изчакват", казва Лорейн Харви от адвокатската кантора.

От анкетираните близо 2100 души 12 процента споделят че финансовите проблеми са ги подтикнали да се разделят с партньорите си. Около 16 процента не крият, че последният им скандал на тема пари е бил съвсем скоро. Други 26 признават, че поделянето на финансовите отговорности е най-честата причина за брачни кавги.

Част от участниците в допитването споделят, че липсата на интимност внася сериозно напрежение в отношенията им с брачния партньор. Над една пета от анкетираните (23 процента) казват, че с половинките си спят в отделни стаи. Близо 10 на сто признават, че не са правили секс с партньора си от над една година.
Близо половината от участниците в анкетата споделят, че са готови да подадат молба за развод, ако открият изневяра от страна на партньора.

Според данни на Националния статистически институт във Великобритания разводите между хетеросексуални двойки през 2016 г. са се увеличили с 5,8 процента спрямо предходната година. Данните сочат също, че като цяло 42 процента от браковете в Англия и Уелс завършват с развод. Според статистиката средната продължителност на брака е 12 години.Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Тайните на най-влиятелните жени
  • Катрин засия в зелено за Деня на Свети Патрик
  • Анджелина Джоли не се страхува от старостта
  • ”Три четвърти” спечели голямата награда на ”София филм фест”
  • 20 дизайнерски решения, превърнали се в грешки
  • Гери-Никол се озова в прегръдките на Константин
  • Внукът на Макартни хареса момичето на Уидърспуун
  • Ева Лонгория: Понякога забравям, че съм бременна

Акценти


Катрин засия в зелено за Деня на Свети Патрик
В събота светът отпразнува Деня на Свети Патрик. В Лондон принц Уилям и съпругата му Катрин се включиха в честванията за националния празник на Ирландия.

Заведения


Ресторант Грозд

Ресторантът предлага традиционни български ястия приготвени по ор ...

Funky Kitchen

Слоганът Taste the music може би най-точно пресъздава философията ...

Зодиак