Невена: Тоалетът на Радева беше тежка задача

stat 10:55  |  10 януари 2018 / Всички / Мода / Редактор: Нели Делчева /  
Дизайнерката Невена Николова Дизайнерката Невена Николова

Българската дизайнерка, която облече Десислава Радева за посещението във Виена, разказа, че за нея да създаде тоалет на представител на България е кауза.
"Тоалетът, който направихме за втория повод, беше много сериозно обмислен, предвид че събитието беше и културно, и политическо, и музикално, и много емоционално заредено, така че задачата беше още по-тежка - да комбинираш толкова различни функции в една", сподели дизайнерката Невена Николова пред БНТ.

Вижте тоалетите на Невена >>


Тя разказа и за процеса на работа по виенския тоалет на Радева: "Започнах пробите тук, после ги продължих по скайп от Лондон. До последно се занимавах с мострата на декорацията."

Вижте снимки на Радева във Виена >>

Невена разказа, че било изключително важно Радева да може да се чувства и движи свободно с роклята. Декорацията на ръкавите била изработена, така че да не пречи и убива при допир с тялото.

"Роклите и за знаменитостите и за политическите личности са еднакво отговорни, защото са пред взора на милиони хора", сподели Николова.

Тя допълни, че за нея е много важно, че като хора, които представят България, политическите личности са по-важни. "Смятам, че е важно всички да се чувстваме радостни, че имаме една хубаво изглеждаща двойка, която се държи адекватно и достойно. За мен лично това е по-отговорно."

Тоалетите на знаменитостите обаче също са много отговорни, защото те носят философията на марката. Николова е отказала да изработи дреха за Бионсе, тъй като срокът бил много кратък, а те се стреми към перфектционизъм.

Невена Николова е позиционирана основно в Лондон. Има шоуруум в София, но често пребивава в британската столица. "Основната линия върви в Лондон, за съжаление. Аз си обичам България и ще си остана винаги българка, където и да съм по света, но Лондон е един световен център, който за мен дава по-голямо поле на развитие", обясни дизайнерката.

Световното име в модата разказа и как е стигнала до света на модата: "Моят път не е начертан, както повечето хора очакват. Не съм си мечтала като малка да стана дизайнерка. Не съм искала да бъда нищо от това, което малките момиченца искат да станат. Затова това беше една много естествена част от живота ми. Не е било осмислено като професионален път или като план. В един момент се оказа единственото, което ме държи цялостно - като човек и личност."

Невена е завършила "Скандинавистика" в Норвегия, която е започнала да учи в България, и е смятала да се занимава с лингвистика, но на 27 години решава да се заеме с дизайн. "Стана като всички сериозни неща в живота - рязко, внезапно, но с причина. Всъщност аз се върнах към корените си, към нещо, което ме е следвало от малка", сподели българката.

Тя разказва, че често сънува роклите, които ще сътвори. Работи с плат, цвят и пропорция, а 80% от работата по дрехите е изцяло ръчна.Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Тайните на най-влиятелните жени
  • Катрин засия в зелено за Деня на Свети Патрик
  • Анджелина Джоли не се страхува от старостта
  • ”Три четвърти” спечели голямата награда на ”София филм фест”
  • 20 дизайнерски решения, превърнали се в грешки
  • Гери-Никол се озова в прегръдките на Константин
  • Внукът на Макартни хареса момичето на Уидърспуун
  • Ева Лонгория: Понякога забравям, че съм бременна

Акценти


Катрин засия в зелено за Деня на Свети Патрик
В събота светът отпразнува Деня на Свети Патрик. В Лондон принц Уилям и съпругата му Катрин се включиха в честванията за националния празник на Ирландия.

Заведения


Ресторант Грозд

Ресторантът предлага традиционни български ястия приготвени по ор ...

Funky Kitchen

Слоганът Taste the music може би най-точно пресъздава философията ...

Зодиак