Ароматизаторите са опасни за котките

stat 07:30  |  14 януари 2018 / Всички / Дом / Редактор: Нели Делчева /  
Експертите съветват винаги да държим далеч етeричните масла от нашите любимци Експертите съветват винаги да държим далеч етeричните масла от нашите любимци
Сн.: freeimages.com

Кралското дружество за защита на животните предупреждава, че етеричните масла и ароматизаторите могат да причинят сериозни здравни проблеми на домашните котки.
Котките много зле реагират при контакт дори с няколко капки масло от чаено дърво, пише "Метро", цитиран от БТА.

Експертите съветват винаги да държим далеч етeричните масла от нашите любимци. Не трябва да използваме и дифузери, които ароматизират дома ни, използвайки етерични масла.

Какви са признаците за отравяне на домашните ни любимци? Те изпадат в депресия, получават тремори, отделят големи количества слюнка, започват да повръщат. В по-тежки случаи се наблюдава парализа на задните крака, колапс и кома. При по-продължително изложение на масло от чаено дърво се получава отказ на органите и смърт.

Различните етерични масла въздействат различно върху котките, но според ветеринарите е най-добре да избягваме използването им, ако държим на здравето на нашите домашни любимци. Още повече, че някои от симптомите на отравяне се проявяват след доста време. През този период ние не можем да си дадем сметка колко са се влошили нещата и през какви изпитания е преминала домашната ни котка.

В заключение таблоидът изтъква, че е хубаво, когато домът ни ухае на лавандула, но е още по-добе ще бъде, ако в него има жизнена и здрава котка, която да ни прави компания.Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Тайните на най-влиятелните жени
  • Катрин засия в зелено за Деня на Свети Патрик
  • Анджелина Джоли не се страхува от старостта
  • ”Три четвърти” спечели голямата награда на ”София филм фест”
  • 20 дизайнерски решения, превърнали се в грешки
  • Гери-Никол се озова в прегръдките на Константин
  • Внукът на Макартни хареса момичето на Уидърспуун
  • Ева Лонгория: Понякога забравям, че съм бременна

Акценти


Катрин засия в зелено за Деня на Свети Патрик
В събота светът отпразнува Деня на Свети Патрик. В Лондон принц Уилям и съпругата му Катрин се включиха в честванията за националния празник на Ирландия.

Заведения


Ресторант Грозд

Ресторантът предлага традиционни български ястия приготвени по ор ...

Funky Kitchen

Слоганът Taste the music може би най-точно пресъздава философията ...

Зодиак