Фиаското на Маги започна още с приготовленията на храната. Тя изглеждаше като човек, който за първи път се захваща с подобна дейност.

Вижте снимки >>

Когато гостите ѝ - Лора Караджова, Сантра, Даниел Ангелов и Васо Гюров пристигнаха, тя не беше сложила масата.

Въпреки че гостите не са ѝ близки, тя ги помоли да си сервират масата, а междувременно сервира трите приготвени от нея салати. Те по-скоро се харесаха на участниците, но Лора Караджова коментира, че те били представени от домакинята като нещо изключително, а всъщност били доста обикновени. Васо Гюров пък не хареса едната заради магданоза вътре.

След това се оказа, че Маги не беше готова с основното ястие - спагети със скариди и тиквички. Оказа се обаче, че Сантра има непоносимост към глутен, а Даниел Ангелов към морски дарове, което бе неочаквано за Маги. Тя не бе помислила как точно да действа, ако възникне такава ситуация.

Маги впрегна Васо Гюров да чисти скаридите, а тя все успя да импровизира и да извади пакет с безглутенова паста за Сантра.

Лора Караджова предпочете да не се включва в приготвянето на храната. Тя обаче сподели, че се чувства предадена, защото Маги не ги е поканила в дома, в който живее, а в това жилище Лора имала усещане за стерилност. Караджова се зарадва единствено на бисквитената торта, която бе десертът за вечерта, защото била любим неин десерт.

Даниел Ангелов се бе подготвил със специална тениска с надпис: "Маги... момиче с кауза".

Една от темите на масата бе благотворителната дейност на Вълчанова и тя изрази съжаление, че обществеността не е оценила по достойнство усилията ѝ в тази посока, което леко възмути останалите, тъй като те коментираха, че е по-важно какво човек прави, а не толкова да получи признание за това.

Маги бе подготвила изненада за гостите си - да пуснат хартиени фенери в небето. Васо Гюров отказа, тъй като те замърсявали природата и така всички се отказаха от пускането на фенерите.

В крайна сметка усилията на Маги бяха оценени, но и тя бе леко критикувана заради общото си представяне.

Маги Вълчанова е модел, носителка на титлата "Мис България Вселена" за 2000 г. Тя е майка на две деца.