Тя ще получи по 20 милиона долара за участието си във всеки от тях, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Според актрисата еднаквото заплащане на мъжете и жените е голям залог за промените в Холивуд.

Излъчването на сериала "Анатомията на Грей", в който действието се развива във въображаема болница в Сиатъл, започна през 2005 г. Неотдавна телевизионните зрители в САЩ гледаха 300-ия му епизод.

Помпео поясни пред "Холивуд рипортър", че новият й договор предвижда да получава 575 000 долара за участието си в епизод от 15-ия и 16-ия сезон на сериала. Това означава, че ще получи по над 20 милиона долара за всеки от следващите му сезона.

Телевизия Ей Би Си потвърди, че е сключен договор за участието й в двата допълнителни сезона, но не коментира сумите, които биха превърнали изпълнителката на ролята на Мередит Грей в "Анатомията на Грей" в най-високоплатената актриса в драматичен сериал.

Според сп. "Форбс", най-високоплатената актриса в телевизията в момента е София Вергара, която получава 41,5 милиона долара за участието си в сезон на сериала "Модерно семейство", продуциран също от телевизия Ей Би Си, следвана от Кейли Куоко - 26 милиона долара за участието си в сезон на "Теорията за Големия взрив" на телевизия Си Би Ес.