Кристиан Костов, първият българин, носител на Наградата за дебютиращи европейски изпълнители, добили голяма популярност извън границите на собствената си държава (European Border Breakers Award – ЕВВА), спечели и наградата „Изборът на публиката“ (Public Choice Award).

Вижте кадри от Грьонинген и още снимки на Крис >>

Наградата беше връчена тази нощ на бляскава церемония при откриването на фестивала „Евросоник“ в Грьонинген, Нидерландия.

Първите думи на Кристиан Костов след получаването на наградата бяха пред БНР: „Просто искам да кажа, че съм много горд, че България най-накрая спечели. Аз мисля, че го заслужаваме много, но честно казано, това не е моята победа в никакъв случай, това е победата на всичките хора, които са гласували за мен. И наистина много съм благодарен за това, защото няма как да купиш това нещо. Хората или гласуват, или не. Значи повярваха в мен и наистина има нещо в това. Благодаря ви много!“

На сцената в Грьонинген 17-годишният Кристиан представи песента "Beautiful Mess", която му донесе второ място в конкурса „Евровизия 2017“.  На церемонията той пя и в дует с Younger, а на пианото им акомпанира Джулс Холанд.