Филмовата легенда Брижит Бардо атакува движението #MeToo, като посочи, че актрисите в него, които се оплакват от сексуален тормоз просто търсят публичност, предаде АФП, цитирана от БНР.

Вижте снимки на Бардо >>


"Огромното мнозинство от тях са двулични и нелепи", заявява тя пред френското списание "Пари мач". "Много от актрисите се задяват с продуцентите, за да получат роля. И тогава, за да говорим за тях, те казват, че са били тормозени", казва 83-годишната Бардо, "що се отнася до въпросните жени, а не изобщо до жените, подобни изявления в повечето случаи са лицемерни, смешни и безинтересни. Всъщност това им носи повече вреди, отколкото ползи."

Тя твърди, че никога не е била жертва на сексуално посегателство. "Намирах за очарователно, когато мъжете ми казваха, че съм красива или имам хубав малък задник", разказа Бардо, която стана секс символ с филма "И бог създаде жената" през 1956 г.

Тя е втората икона на френското кино, която реагира по скандала за сексуалния тормоз, който тресе Холивуд. Катрин Деньов се включи в подписка на 100 френски интелектуалки, публикувана в "Монд", която отхвърля"пуританството", появило се след първите обвинения в сексуален тормоз и насилие срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн. Те искат да защитят правото на мъжете да досаждат на жените, отбелязвайки, че настойчивото флиртуване не е престъпление.

Деньов бе нападната от феминистки организации и по този повод коментира: "Не се изказвам относно вината на тези мъже, защото нямам нужната за това квалификация. В отвореното писмо не се споменава, че сексуалният тормоз е нещо хубаво. В противен случай нямаше да го подпиша."