След като доби огромна популярност със сериала от 90-те години "Ренегат", Ламас се превърна и в символ на човек, който отстоява принципите, въпреки опасностите.

Вижте снимки на Ламас през годините >>

Американският екшън сериал е излъчван в продължение на 5 сезона и 110 епизода от 1992 г. до 1997 г. с огромен успех. Ламас играе обвинения в убийство полицай Рино Рейнс, който заедно с ловеца на глави Боби Сикскилър води борба за оневиняването си. Двамата преследват и залавят опасни престъпници, докато са преследвани от ченгето, натопило Рино - Дъдж Диксън. Образът на Рино от "ренегат" се превърна в любимец на всички хора по света, търсещи справедливост и възмездие.

Лоренцо Ламас е роден на 20 януари 1958 г., в семейството на аржентинския актьор Фернандо Ламас и норвежко-американската актриса Арлийн Дал. Наследил е красивата си външност от родителите си. Както и професията, разбира се. През 1968 г. родителите му се местят в Ню Йорк, където той първоначално завършва морско училище. След това се записва в училище за актьори в Калифорния. Започва да се появява в малки роли по телевизията и веднага прави впечатление с красивата си външност. Откроява се дори в епизодичната си роля в хита на красавците Джон Траволта и Оливия Нютън Джон - "Брилянтин".

Освен с актьорско майсторство, Ламас тренира и бойни изкуства - карате и таекуондо. Има черен колан от 1979 г.

Българските зрители помнят актьора главно от сериала "Дързост и красота" и филма "Ярост" /1997 г./. Ламас е висок е 1,88 м, има красиво лице и тяло и е един от секссимволите на Холивуд от 80-те години. Като типичен представител на холивудския мъжки модел на поведение, Лоренцо се е женил пет пъти и има пет деца от съпругите си. Както той самият заявява, хобито му е "да колекционира мотори и жени". Дори парадира с татуировката на гърба си, изобразяваща жена, яздеща еднорог.

Една от марките му е дългата му коса. През 1994 г., обаче в едно тв шоу го помолили да си отреже косата за целите на благотворителна организация и той, без да се замисля, го прави. Мъжкар в истинския смисъл на думата - това е Лоренцо Ламас.

Преди 2 години гръмна новината, че актьорът е станал дядо на дете, родено от...съпругата му. Само този факт е достатъчен, за да оценим благородството, което притежава актьорът и колко много близките му държат на него, въпреки странностите в характера му. По-младата с почти 3 десетилетия пета съпруга на Ламас - Шона Крейг, стана сурогатна майка на дъщеря му Шейн Ламас, която загубва второто си дете след извънматочна бременност. Шона сама предлага да роди дете на Шейн и съпруга ѝ Ник Ричи. Най-любопитното е, че самата Шона няма собствени деца, но безумно много обича "видния любовчия" Лоренцо Ламас. Двамата се женят през 2011 г. в Мексико с брачен договор, че няма да имат общи наследници. След раждането на бебето за дъщеря му Шейн, актьорът каза публично: "Съпругата ми Шона роди бебе, което е мой внук, така че ще го виждаме често. Всички сме ОК с идеята и сме щастливи!"

Ламас винаги е декларирал, че въпреки многото си бракове, семейството е "едно" и най-големите му страхове са свързани с това дали ще може да го издържа. Колкото и несериозен да изглежда отстрани, заради любовните си авантюри, актьорът държи на близките си.

А повод за финансови притеснения има през последните години, когато вече не се снима активно. Ламас на два пъти сериозно е банкрутирал - през 2004 г. и 2014 г. По официални данни, изнесени след втория банкрут, актьорът имал... 430 долара в банковата си сметка, дрехи за 1200 долара, книги за 2300 долара и други дребни предмети на стойност 9100 долара. Срещу това "състояние", дължал 322 000 долара - 285 000 за неизплатени данъци от 2003 г., и 19 000 за домакински разходи, сред които - издръжките на четирите му бивши съпруги и децата му от тях.

В момента не е ясно със сигурност дали Лоренцо има някакви приходи и откъде идват. Най-високият филмов хонорар в кариерата на актьора са 400 000 долара хонорар от филма "Обратно на вечеря" (1998 г.), който не е показван у нас. Изглежда парите, които печелел през годините, са отивали по изръжката на децата му и "за мотори и красавици", както казва самият Ламас.

Единият от синовете на актьора - Алваро Джошуа,  е красавец като баща си и работи като успешен модел в Калифорния. Най-малкото дете на Лоренцо Ламас пък е момиченце, на име Изабел.

Лоренцо Ламас е идвал два пъти в България. При второто му идване у нас, Слави Трифонов успя да уговори актьора да купи от него легендарния му мотор "Харли Дейвидсън", с който актьорът се снима в сериала "Ренегат". Сумата на сделката остана в тайна, но легендарният мотор трябва да е у нас.