На церемонията в "Шрайн одиториъм" в Лос Анджелис Кидман, която беше номинирана 10 пъти, първа получи приза за ролята си в "Големите малки лъжи". Водеща на шоуто, в което жените са на почест, беше Кристен Бел.

Вижте снимки >>

Този път тоалетите се открояваха с цвят, блясък и пайети.

Наградата за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал беше спечелена от Александър Сгарсгард, също за "Големите малки лъжи". В минисериала Никол Кидман се въплъщава в жена, жертва на семейно насилие, а Сгарсгард играе нейния съпруг.

В категорията за най-добър комедиен сериал победи "Вице", с участието на Джулия Луис-Драйфъс, която спечели наградата за най-добра актриса в телевизионна комедия.

Уилям Мейси от "Безсрамници" е победител в категорията най-добър актьор в комедиен сериал.

Британецът Гари Олдман, който изпълнява ролята на Уинстън Чърчил във филма на режисьора Джо Райт "Най-мрачния час", спечели наградата за най-добър актьор.
Американката Франсис Макдорманд, изпълняваща главната роля във филма "Три билборда извън града", беше отличена като най-добра актриса. Този филм спечели наградата за най-добър актьорски състав - главната премия на Гилдията на филмовите актьори.

Наградите на Гилдията на филмовите актьори се смятат за добър индикатор за успех на "Оскарите", защото нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука.