Бунтът на съвременните тийнейджъри е хакерството

stat 12:09  |  24 януари 2018 / Всички / Мама / Редактор: Нели Делчева /  
20% от подрастващите са ”хаквали” компютър през изминалата година 20% от подрастващите са ”хаквали” компютър през изминалата година
Сн.: Shutterstock

Съвременните тийнейджъри избират хакерството като форма на бунт срещу семейството и обществото, а сексът, наркотиците и пушенето вече не са толкова на мода.
Предишните поколения се бунтуваха като пушеха цигари, употребяваха наркотици и правеха секс от рано. Съвременните 14-годишни обаче избягват тези традиционни форми за привличане на внимание, като предпочитат да проникват в чужди компютри от стаите си, пише "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Изследването сред 19 500 деца беше направено от учени от Лондонския университетски колеж. Те установиха, че 20% от подрастващите са "хаквали" компютър през изминалата година. Само 1% от тях са изпратили вирус.

На въпроса правили ли са вече секс, 2% от двата пола са отговорили положително, а 11% са потвърдили, че са имали някакъв интимен контакт.

3% от участниците са редовни пушачи, а 14% са опитвали цигара.

Други старомодни незаконни дейности също се оказаха по-малко популярни от киберпрестъпленията. По-малко от 3% от запитаните са рисували графити без разрешение, а 4% са имали вандалски прояви. Едва 2% имат своя банда, 4% са задигали продукти от магазина в предишните 12 месеца, а 1% са откраднали нещо от друг човек.

Експертите установиха, че съвременните млади хора водят най-примерен начин на живот с рекордно ниски нива на консумация на алкохол, тютюнопушене, прием на наркотици и забременяване.

Момчетата са по-склонни към рисково поведение. Почти 6% са признали, че са прониквали в чужд компютър от своя, в сравнение с 4% от момичетата.
Бременността сред тийнейджърките е рекордно ниска. Тя е намаляла наполовина сред непълнолетните, като достига 21%.

Специалистите предупредиха, че опитването на алкохол и цигари на ранна възраст може да доведе до "обезпокоителни навици при 14-годишните". Затова е важна превенцията сред учениците още от началното училище.Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Момичето, на което Аня Пенчева повери сина си
  • Дженифър Лорънс разбуни духовете със секси рокля
  • Бременната Петринска на сцената с Лиса Джерард
  • Gucci разми границите между дамска и мъжка мода
  • Филип Аврамов показа новата си жена
  • Пеньоари, пайети и пера на червения килим
  • Ратайковски свали почти всичко за Vanity Fair
  • Кристина Агилера се появи гола в Инстаграм

Акценти


Пеньоари, пайети и пера на червения килим
Червеният килим на тазгодишните награди БРИТ отново се оказа панаир на безвкусицата.

Заведения


The Secret Garden Bar & Dinner

Потопете сетивата си в едно уникално кулинарно преживяване от нов ...

La Cubanita

La Cubanita бар&динър е модерно заведение с Кубински акцент. Подч ...

Зодиак