В тази сага възникна нов епизод, след като стана ясно, че певецът приживе е направил дарения на две от децата си - Дейвид и Лора, припомня БТА.

Вижте снимки на семейството >>

Дейвид и Лора оспориха завещанието на баща си, в съответствие с което съпругата му Летисия придобива цялото му богатство и авторските му права.

След като пристигна в Париж от Лос Анджелис, където се е установила, Силви Вартан разкритикува "невярната информация", уверявайки, че при развода си с Джони поискала от него да даде на сина им нейния дял от богатството им.

"Именно аз настоях да бъдем щедри към сина си
- каза тя. - Разбирам причините, поради които се опитват да изопачат истината и да засегнат сина ми."

Еди Мичел подкрепи своята кръщелница Лора. "Не разбирам как е възможно да лишиш от наследство децата си", възнегодува той.

Сп. "Поан" цитира част от завещанието на музиканта, в което той обяснява, че не оставя никакво наследство на Давид и Лора, тъй като приживе им е дал полагащото им се. Музикантът направил две дарения на дъщеря си Лора в размер на 442 хиляди евро през 2003 г. и 450 хиляди евро през 2007 г. С тези суми младата жена купила два апартамента в Париж.

Дейвид получил през 2002 г. половината от луксозното жилище в Париж, което принадлежало на родителите му Джони Холидей и Силви Вартан. Според експерти стойността на тази недвижимост се оценява в наши дни на 20 милиона евро.