Херцогинята на Кембридж избра да спази протокола и се облече в зелено, но с няколко черни акцента, въпреки че актрисите, които подкрепят движението срещу сексуалния тормоз "Времето изтече", призоваха всички да се придържат към черен дрес код.

Вижте снимки >>

Бременната Кейт носеше тъмнозелена рокля на британската дизайнерка Джени Пакам. Нейното облекло бе много обсъждана тема в последните седмици.

Почти всички актриси бяха в черно на червения килим. Сред тях бяха Анджелина Джоли, Дженифър Лорънс и Марго Роби.

Традицията повелява британското кралско семейство да избягва всеки жест, който би могъл да бъде изтълкуван като политическа декларация, но имаше спекулации, че Кейт ще избере нещо в черно, за да подкрепи движението "Времето изтече", но така че да спази и протокола.

Кейт носеше разкошна дълга, вечерна рокля с променящи се от светлината оттенъци, която бе аранжирана с черна кадифена панделка, подчертаваща високата талия на тоалета. Тя бе съчетана с обувките и клъча на херцогинята. Допълнителен блясък създаваха и бижутата със смарагди.

Черните акценти в тоалета на херцогинята станаха повод за много въпроси и обсъждания, дали по този начин все пак тя е изразила подкрепата си.