Американският продуцент направил това в съда, за да докаже несъстоятелността на обвиненията, повдигнати срещу него за сексуални посегателства, съобщават от БТА.

"Уайнстийн признава приноса на Мерил Стрийп и на Дженифър Лорънс и им поднася своите извинения. Той е препоръчал на своите юридически съветници да не споменават конкретни лица, с които е работил в миналото, дори и до техните изказвания да има открит достъп", заявиха представители на продуцента.

В сряда адвокатите на Уайнстийн предложиха на федералния съд в Ню Йорк да отклони груповата искова жалба от страна на шест жени, обвиняващи продуцента в сексуални посегателства.

Защитата се аргументира с факта, че две известни актриси са заявили, че нямат претенции към Уайнстийн. Лорънс беше казала, че продуцентът винаги се е държал вежливо с нея. А Стрийп пък призна, че отношенията й с него били много професионални и изградени на взаимното уважение.

В четвъртък и двете актриси призоваха техните думи да не бъдат цитирани извън контекста им с цел Уайнстийн да избегне заслуженото наказание.
ИЗБРАНО