24-годишният певец прекара по-голямата част от 2016 г. в имението в Калабасас, Калифорния, заедно с приятелката си Шерил, когато тя бе бременна със сина им Беър, който сега е на 11 месеца.

За 13 милиона долара купувачът ще се сдобие с имение с 5 спални, 8 бани, спа, лозе, напълно оборудван гимнастически салон и дори зала за медитация.

Певецът от бандата "Уан дайрекшън" по-рано довери, че 34-годишната изпълнителка на хита "Call My Name" се страхувала да спи в едно от помещенията в горната част на къщата, след като двамата чули странни шумове.

Споменавайки за имението, което бе купил през 2015 г., Лиъм заяви през октомври м.г., че Шерил не искала да остане във въпросната стая, докато била бременна с бебето им.

"Видях светлини и някои страховити неща посред нощ - поясни той. - Шерил бе непреклонна, че няма да спи на горния етаж, така че спяхме в киносалона на долния етаж."

Всичко започнало след като непозната жена се приближила до майката на Черил Коул, настоявайки, че къщата е обитавана от призрак. Непознатата дори е описала външния вид на призрака - мъж с камуфлажна тениска. Твърденията ѝ били потвърдени от странни включвания и изключвания на осветлението в спалнята посред нощ, където спели Лиъм и Черил.

Двамата присъстваха заедно на неотдавнашната церемония по връчването на наградите БРИТ.