Учени: Бременните жени могат да ходят на сауна

stat 11:40  |  6 март 2018 / Всички / Мама / Редактор: Адриана Пейчева /  
Учени: Бременните жени могат да ходят на сауна Учени: Бременните жени могат да ходят на сауна
Сн.: Shutterstock

Британски учени твърдят, че бременните жени могат да правят упражнения при топло време, да взимат вана и да ходят на сауна.
Известна е лекарската препоръка бъдещите майки да избягват горещината. Изследователите от университета в Ексетър обаче проведоха проучване, в което анализираха резултатите от 12 труда, публикувани до месец юли миналата година.

В тях бяха описани промените в телесната температура на 347 бременни жени при излагане на топлина - включително при правене на упражнения, потапяне в топла вана и посещение на сауна. Според резултатите във всяко от проучванията, телесната температура на нито една от жените не превиши препоръчителните в тези случаи 39 градуса Целзий, пишат от БТА.

Най-високата температура на участничка стигна до 38,9 градуса Целзий. Средната при правене на упражнения на терен беше 38,3 градуса Целзий, при водна тренировка - 37,5 градуса Целзий, при вана с топла вода - 36,9 градуса Целзий, а при посещение в сауната - 37,6 градуса Целзий.

Специалистите казват, че бременните жени могат да правят до 35-минутна аеробика при температура до 25 градуса Целзий, да тренират водна аеробика максимум 45 минути в топла вода между 28,8 и 33,4 градуса. Освен това им е позволено да останат до 20 минути в топлата вана или сауната.

Експертите оспориха настоящите всеизвестни препоръки с аргумента, че те не дават ясни граници за степента на затопляне и вследствие на това може да обезсърчат физическата активност по време на бременността, дори и тя да е полезна и за майката, и за детето.

В някои от използваните анализи беше забелязано понижаване на телесната температура с напредването на бременността, което подкрепя теорията, че термалната регулация се подобрява по време на този важен етап от живота на жената. Учените мислят, че това може да е свързано с промените в телесната маса. Изследването на екипа беше публикувано в сп. "Бритиш джърнъл ъв спортс медисин".Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Катрин засия в зелено за Деня на Свети Патрик
  • Анджелина Джоли не се страхува от старостта
  • ”Три четвърти” спечели голямата награда на ”София филм фест”
  • 20 дизайнерски решения, превърнали се в грешки
  • Гери-Никол се озова в прегръдките на Константин
  • Внукът на Макартни хареса момичето на Уидърспуун
  • Ева Лонгория: Понякога забравям, че съм бременна
  • Мелания облече зелена рокля за Св. Патрик

Акценти


Катрин засия в зелено за Деня на Свети Патрик
В събота светът отпразнува Деня на Свети Патрик. В Лондон принц Уилям и съпругата му Катрин се включиха в честванията за националния празник на Ирландия.

Заведения


Ресторант Грозд

Ресторантът предлага традиционни български ястия приготвени по ор ...

Funky Kitchen

Слоганът Taste the music може би най-точно пресъздава философията ...

Зодиак