На бляскава церемония в "Большой театр" в Москва на 11 март популярният френски актьор Венсан Касел, носител на "Сезар", връчи международната награда BraVo в категорията "Балет на годината" на Светлана Захарова.

По време на награждаването Венсан Касел не скри огромното си вълнение и дори проговори на руски: "За мен е чест да връча награда на великата Светлана Захарова!"

Според него BraVo е един цял свят, тъй като обхваща музиката във всички направления и жанрове. "Отхвърляйки условностите, тя обхваща киното и модата - стилна, мащабна, единствена по рода си", добавя актьорът.

Захарова е особено щастлива от тази награда, която е първа, за първият й самостоятелен проект "Аморе".

Ето какво сподели световната прима: "Класическото изкуство не е за всички. То не трябва да бъде масовка. За класическото изкуство са нужни любители, а не познавачи. Важно е хората да го усещат, да го обичат да имат нужда да гледат спектакли, да посещават концерти.

В другите категории носители на награди са Род Стюарт, Дмитрий Хворостовский - посмъртно, за последният му проект "Риголето"и т.н.

Светлана Захарова се включи в концертната програма на събитието с "Умиращият лебед" на Сен-Санс. В нея взеха участие и Хосе Карерас, Анна Нетребко и други.

В наградения спектакъл "Аморе", който ще видим на 10 май в НДК на Светлана Захарова, ще партнират водещите солисти и артисти на "Большой театр" - Михаил Лобухин, Денис Родкин, Денис Савин и други , както и емблематичното име в съвременния балет Патрик де Бана.

Голямото признание на Захарова е за авторския проект "Аморе", който българската публика ще види на 10 май в зала 1 на НДК благодарение на "Жокер медиа". Билети ще намерите в Билетен център НДК, мрежата на Eventim, Office 1 Superstore, бензиностанции OMV, книжарници Orange Center, обекти на Български пощи, както и онлайн.