Преди оттеглянето си в края на годината 89-годишният Мориконе за последен път ще дирижира изпълнение на свои композиции пред британска публика на 26 ноември в лондонската зала "02 Арина". Към него ще се присъединят чешкият Национален симфоничен оркестър и симфоничният хор на Крауч Енд, Лондон.

За 60 години като филмов композитор Енио Мориконе е създал музиката за продукции като "За шепа долари", "За няколко долара повече", "Добрият, лошият и злият", "Имало едно време на Запад", "Имало едно време в Америка", "Професионалистът", "Недосегаемите", "Лолита".

"Още от първата ми изява във Великобритания имам свидни спомени за концертите ми в страната. Британската публика винаги ме е посрещала изключително топло. Затова реших, че трябва да изнеса един последен концерт в Лондон, преди да се оттегля в края на годината", споделя Енио Мориконе.

Представлението в британската столица е част от световното турне "60 години музика", в рамките на което Мориконе изнесе над 40 концерта в 30 града в Европа през последните няколко години. За шоутата бяха продадени над 500 000 билета.
Билетите за последния концерт на Енио Мориконе във Великобритания ще бъдат пуснати в продажба в петък.