Условията на постигнатото споразумение не се съобщават. Роднините на Йелчин се отказват от всички свои претенции и оттеглят иска. При подобни случаи обикновено компенсацията е значителна сума.

Представители на "Фиат Крайслер" казаха, че компанията е удовлетворена от постигнатото споразумение и поднася съболезнования на родителите на Йелчин във връзка със загубата им.

Йелчин загина през юни 2016 г. на 27-годишна възраст пред дома си в Лос Анджелис, щата Калифорния. Автомобилът му "Гранд Чероки" се върна на заден ход по алеята пред жилището му и го притисна към тухлена стена. От получените травми актьорът почина в болница. Тогава от компанията изтеглиха от употреба повече от 1,1 милиона джипа от модела, защото могат да потеглят, след като шофьорът излезе.

През август 2016 г. родителите на актьора от "Стар Трек" Виктор и Ирина Йелчин заведоха съдебно дело срещу производителя "Фиат Крайслер", като обвиниха компанията за смъртта на сина им. Ищците поискаха компенсация, но размерът й не беше оповестен.

Антон Йелчин е роден в семейството на професионални състезатели по фигурно пързаляне през 1989 г. в Ленинград. Най-голяма популярност той придобива с участието си във филмите "Водачът на глутницата" от 2006 г., "Стар трек" от 2009 г. и "Терминатор: Спасение" от 2009 г.