Най-голямото богатство на страната ни е нейната уникална природа, а за никого не е тайна, че българките са едни от най-красивите жени в света. Ето защо всеки месец в конкурса Мис Земен Рай ще бъде избирана една красива българка, с която ще бъде заснета професионална фотосесия на фона на изключителна българска природна забележителност. В края на 2010 от най-добрите снимки ще бъде издаден календар.

Официален дизайнер на конкурса е Евгени Петков, известен с модерните си и напредничави идеи и уникалните модели от еко материи. Неотдавна той засне фотосесия за международно модно изложение в Женева с булчинска рокля, вдъхновена от българския фолклор. Негов модел беше Мис България 2007 Юлия Юревич. И двамата ще бъдат сред членовете на журито, което ще избира Мис Земен Рай всеки месец. Своя глас за избирането на победителката ще дадат и Диана Великова от Expose Models, Райна_Деницова от Dir.BG и Георги Божиков от Hammer Студио. Всеки месец в журито ще има и гост - звезда, ангажирана с екологични каузи. Прическите на момичетата за професионалните фотосесии ще са дело на Салон "Мода Натали" /жк. Мотописта ул. Рикардо Вакарини N 3/. Участничките в конкурса, които желаят и имат данни за това, ще имат възможност да продължат модната си кариера със съдействието на Expose Models.

Всяко момиче, което иска да участва в конкурса Мис Земен Рай може да изпрати свои снимки, данни, координати за обратна връзка и информация за любимата си българска природна забележителност на e-mail: [email protected]. Участничките в конкурса ще можете да виждате всяка седмица на страниците на Life.dir.bg, а победителката за този месец ще стане ясна в началото на декември.

Пишете ни на e-mail [email protected] и с информация и снимки за Вашите любими български природни забележителности или ако желаете да заснемем Вашето любимо място в България.

Мис Земен Рай за м. октомври е Ради Крумова. Ради е на 23 години от гр. София. Любимото й място в България е язовир Белмекен в Рила, който за нея е късче от рая. В свободното си време обича да чете книги.

Ради позира за първи път за професионална фотосесия на Златните мостове във Витоша. Планината е известна с каменните си реки. Златните мостове е един такъв феномен. Каменната река се намира на надморска височина от 1350 до 1500 метра.  Големите каменни блокове са покрити със златисти лишеи. От тях произлиза и името на скалната река. Според друга версия на това място е промиван златен пясък и по този начин скалният феномен е получил името си. Импозaнтната каменна река и иглолистните гори, които я ограждат от двете страни създават много привлекателен пейзаж. Златните мостове е едно от най-посещаваните места на Витоша.

Снимките на Ради са дело на Георги Божиков. Снимките вижте тук >>