Вампирската сага е в списъка на най-лошите филми за изминалата година. Освен това тримата изпълнители на главните роли - Робърт Патинсън, Тейлър Лаутнър и Кристен Стюарт, са номинирани за лоша игра, издава bliasak.bg. Тримата заедно ще се борят и за антинаградата най-лош актьорски състав.

Вижте снимки на Робърт и Кристен >>

Филмът "Последният повелител на въздуха" е номиниран за най-лош филм, режисура, сценарий, римейк, екранна двойка или актьорски състав. Лентата е и сред заглавията, включени в новата категория "Най-лоша за гледане триизмерна лента".

Другите филми, които могат да получат „Малинка“ за най-лош филм, са пародията на "Здрач" "Вампирите не струват" (Vampires Suck), "Сексът и градът 2", както и комедията "Отстреляй бившата". Интересното е, че три носителки на "Оскар" са номинирани за "Златна малинка" - Шер за изпълнението си в "Бурлеска", Лайза Минели за играта си в „Сексът и градът 2“ и Барбра Стрейзънд за ролята си в комедията "Запознай се с малките".

Вижте снимки от българската премиера на "Сексът и градът 2" >>
Вижте снимки от премиерите на филма по света >>
Вижте трейлър на филма >>

Връчването на 31-вите антинагради "Златна малинка" ще се състои на 26 февруари, само ден преди раздаването на престижните Оскари. По традиция победителите ще получат малинка, направена от пластмаса и покрита със златна боя. Всяка статуетка струва по-малко от 5 долара.