Организаторите потвърждават надеждите на хилядите фенове, че тази година Moby ще е един от хедлайнерите на най-мащабния летен музикален фестивал у нас. Spirit of Burgas тази година ще се проведе между 12 и 14 август (петък, събота и неделя) отново на Централния плаж в Бургас.

Moby ще изнесе първия си концерт в България, като част от актуалното си турне, представящо новия му албум "Destroyed". Той прави музика от 9-годишна възраст. На 13 години става част от пънк-хардкор групата The Vatican Commandoes, а след като завършва колеж започва да работи като диджей. Първият му сингъл 'Go' (който между другото е в списъка на списание Rolling Stone за най-добрите записи на всички времена) излиза през 1991г. От тогава досега Moby постоянно издава албуми. Той е продал над 20 000 000 копия по цял свят. Също така продуцира и ремиксира десетки други артисти, между които са David Bowie, Metallica, The Beastie Boys, Public Enemy и други. Музика му звучи в стотици филми, между които "Жега" "Всяка една неделя", "007: Винаги ще има утре", "Плажът" и други.

В досегашната си кариера Moby е направил над 3000 концерта (споделя, че песните от новия албум Destroyed са композирани късно през нощта в хотелски стаи навсякъде по света).