Актрисата разказа пред сп. "Варайъти", че му показала недвусмислено, че няма да отвърне на авансите му, но той я попитал дали няма да пожелае да го гледа гол, докато си взема душ.

Вижте снимки на Ашли Джъд >>

"Навремето не си давах сметка какво ми се е случило. Трябваха ми години, за да осмисля колко неморално са се държали с мен, в разрез с всякакви закони", доверява 47-годишната звезда, цитирана от Франс прес и БТА. 

Тя обаче не разкри името на мъжа.

Историята на Джъд бе публикувана в момент, когато актрисите в Холивуд все по-активно се застъпват за правата си. Те са решени "повече от всякога" да не допускат да получават по-ниско заплащане от мъжете и да бъдат подлагани на сексуален тормоз, за да имат роли, както и да не бъдат третирани като хора втора ръка, когато застанат пред камерите.

Въпросът за нееднаквото заплащане между жените и мъжете в Меката на киното стана ясен след хакерската атака в студиата на "Сони пикчърс". Тогава стана известно, че носителката на "Оскар" Дженифър Лорънс е била с по-ниско заплащане от колегата си от Крисчън Бейл във филма "Американска схема".

Патриша Аркет осъди разликата в заплащането на актрисите, когато получи "Оскар" за своята поддържаща роля на нетрадиционна майка в лентата "Юношество". Звезди като Мерил Стрийп, Ема Уотсън и Гуинет Полтроу също се включиха в дебатите по темата.

"Знаете ли, никой не струва толкова в Холивуд, колкото Робърт Дауни Джуниър. Но ако ви кажа каква е разликата между хонорарите, със сигурност ще останете твърде изненадани", каза пред "Варайъти" Гуинет Полтроу.

Според сп. "Форбс" Дауни е най-добре заплатеният актьор в Холивуд за трета поредна година с годишен приход от 80 милиона долара. Това е почти с 30 милиона долара повече от Дженифър Лорънс, най-добре заплатената актриса, с годишен приход от 52 милиона.